Miškov hlási, že mal zrejme v aute plošticu

18.04.2012 Bratislava

Bratislava 18. apríla (TASR) - Podpredseda SaS Juraj Miškov hlási, že mal zrejme v aute plošticu. Podozrenie z odpočúvania exministra hospodárstva polícia ešte nepreverila. Informuje o tom dnes portál denníka Sme.

V služobnom aute ministerstva hospodárstva, ktoré používal, sa podľa bývalého ministra Juraja Miškova našlo pod prístrojovou doskou zariadenie s mikrofónom, anténkou a káblikmi pripojenými na batériu auta. Objavil ho šofér pri kontrole batérie. Vodič nadriadeným podľa informácií SME nahlásil, že má podozrenie, že ide o odpočúvacie zariadenie. "Ak by to tak bolo, považujem to za škandalózne. Aby sa to preverilo, idem podať trestné oznámenie," povedal Miškov.

Referentské auto mal pridelené na súkromné účely a našlo sa v ňom "zariadenie, ktoré by mohlo byť určené na odpočúvanie". Povedal, že zatiaľ nemá žiadne podozrenia voči konkrétnym ľuďom. "Preverujeme to," povedal Dárius Bošjak z ministerstva. Pokračoval, že na otázky odpovedia v stredu.

Každé ministerstvo má referentské vozidlá, ktoré môžu používať ministri, ak chcú šoférovať sami a nechcú jazdiť na limuzíne s vodičom. Miškov zrejme používal staršie audi. Zatiaľ nie je jasné, či auto využíval aj nový minister Tomáš Malatinský, ktorý je v úrade len od minulého týždňa, alebo niektorý z jeho štátnych tajomníkov. Ministerstvo hospodárstva narába aj s tajnými informáciami, uvádza webový portál denníka Sme.
 

Vyberte región